Doğrudan Online Rezervasyonu Artırmanın 5 Yolu

0
775

Oteller için en verimli rezervasyon kaynaklarından biri, işletmenin kendi web sitesidir. Bunun en önemli sebebi acentelerle yapılan yüksek komisyonlu anlaşmaların performansına göre, doğrudan rezervasyon işlemleri çok daha kârlı olmasıdır. 

Düşük komisyonlar oranları ile gerçekleştirilen ve otellerin kendi web sitesinden yapılabilen doğrudan rezervasyonlar, otellerin kâr oranını artırmanın yanında, misafirler ve otel arasında daha sıkı bir iletişim kurulmasını da sağlıyor. Peki, doğrudan rezervasyonlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

Mobil uyumlu ve kurumsal kimliğinize uygun web siteniz olmalı

Otelinize ait bir web sitesi, doğrudan rezervasyonları almak için kullanacağınız en önemli yoldur. Kurumsal kimliğinizi yansıtan bir web sitesi ile misafirlerinizi kendi web sitenizden karşılama imkanına sahip olursunuz. Çok iyi şekilde yapılmış bir web sitesine sahip olduğunuz zaman, misafirlerinize pop-up ve banner ile kampanyalar sunabilirsiniz. Ayrıca SEO çalışmaları doğru yapılan bir web sitesi, Google aramalarında gözükmenizi sağlar. 

Otel web sitenizin responsive dizayna sahip olması da çok önemlidir çünkü mobil cihazlar üzerinden yapılan aramaların hacmi, gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle, arama sonucunda girilen web sitelerinin de mobil uyumlu olması gerekiyor. Otel web siteniz mobil uyumlu olursa potansiyel ziyaretçilerinize çok daha etkili bir deneyim sunarsınız.

Online rezervasyon motorunun avantajlarından faydalanmalısınız

Online rezervasyon motoru, web sitenize gelen misafirlerin kolayca rezervasyon yapmasını sağlayan en önemli çözümdür. Doğrudan rezervasyon almanızı sağlayacak olan internet rezervasyon motorlarının sahip olması gereken belli başlı özellikler vardır. Bunlar;

  • PMS Entegrasyonu
  • Güvenli Ödeme İmkanı
  • Kampanya Modülleri 
  • Ülke Bazlı Fiyatlandırma Seçeneği
  • Hızlı fiyat girişi özelliği

Bu temel 5 özelliğe sahip olduğunuz zaman, misafirlerinize kolay ve güvenilir rezervasyon süreci yaşatırsınız. Böylece misafirleriniz başka sitelerden rezervasyon yapmak yerine, otelinizin web sitesini tercih eder. 

Misafirlerinize indirim, kampanya ve fırsatlar sunmalısınız

Doğrudan rezervasyonu artıran en önemli faktörlerden biri de site içi yapılan rezervasyon işlemlerinde indirim ve kampanyalar sunmaktır. Ayrıca mobil cihazlara özel promosyonlar yaratabilir, böylece son dakika satışlarınızı artırabilirsiniz. Web sitenizdeki özel indirim ve kampanyaları otelinizin sosyal medya hesaplarında tanıtabilir, böylece web sitenize gelecek ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz. 

İnternet rezervasyon motorunuzun kampanya modülleri özelliği varsa web siteniz üzerinden kolaylıkla misafirlerinize özel kampanyalar oluşturabilirsiniz. Ülke bazlı fiyatlandırma özelliğiyle de ülke bazlı özel fiyatlar ve kampanyalar sunabilir, bu ülkelere özel para birimleri ile ödeme alabilirsiniz.

Google Hotel Ads ile entegre olun

Google Hotel Ads, otellere ait online acentelerdeki ve otellerin kendi web sitelerindeki tüm fiyatları karşılaştırarak misafirlerin en iyi fiyatı bulmasına yardımcı olan bir platformdur. Google Hotel Ads ile otelinizin web sitesi, Google aramalarında sağ tarafta görüntülenir. Misafirleriniz, Google üzerinden otelinizin müsaitlik durumunu ve fiyatını sorgulayarak doğrudan web siteniz üzerinden rezervasyon yapabilir. Böylece acentelere yüksek komisyonlar ödemenize gerek kalmaz. Doğru İnternet Rezervasyon Motoru ile Google Hotel Ads kullanmaya başladığınız zaman, misafirlerinizi otel web sitenize çekersiniz. 

Müşteri yorumlarını önemseyin

Farklı platformlarda yapılan müşteri yorumları, otelinizle ilgili en çok ilgi çeken başlıklardan biri. Daha önce otelinizde konaklamış ziyaretçilerinizin yorumlarını incelemeli, gerekli durumlarda da bu yorumlara cevap vermelisiniz. Müşteri memnuniyeti arttıkça, doğrudan rezervasyonlar da artış gösterecektir.

Doğru çözümlerle tanışırsanız doğrudan rezervasyonlarınız artar

Tüm bu anlattıklarımızı uygulayabilmek için otelinizin doğrudan rezervasyon ve online rezervasyon süreçlerini yönetmenizi sağlayacak doğru çözümleri kullanmalısınız. Barboon, benzersiz özellikleriyle, uçtan uca ve kusursuz bir online rezervasyon yönetimi sunar. İşletmenize ait bir otel web sitesi ile misafirlerinizi karşılarken, Online Rezervasyon Motoru sayesinde doğrudan rezervasyonlarınızı kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca misafirlerinize kampanyalar sunabilir ve Google üzerinden direkt rezervasyon alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here