Link ile Ödeme Alma Rehberi

0
771

Teknolojinin gün geçtikçe ilerlemesi, geleneksel ödeme yöntemlerinin de geride kalmasına yol açtı. Söz konusu ödeme olunca insanın gözü biraz korksa da, çağa ayak uydurmamızda fayda var. Teknolojiden sonuna kadar faydalanmak hangi sektör için olursa olsun, artık vazgeçilemez bir şart haline geldi. Konaklama işletmeleri için bile mi? Tabi ki!

Sektör fark etmeksizin, müşteri odağının en yoğun olduğu konulardan biri ödemedir. Ödeme süreci konaklama işletmeleri için de çok büyük bir öneme sahiptir. Müşterilerinize sunduğunuz seçeneklerden tutun, bu süreci olabildiğince kolaylaştırmak daha fazla misafir çekmenize ve kâr oranınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

Kolay ve pratik ödemeler

Link ile ödeme, fiziki ya da online, satışı yapılan tüm ürün veya hizmetlerin tahsilatlarını gerçekleştirmenize olanak sunan bir sistemdir. Ödemeleri daha hızlı ve pratik olarak almanızı sağlayan bu sistem sayesinde, size özel olarak oluşturulan link aracılığıyla müşterilerinizden banka, kredi kartı ve sanal kartlar ile elektronik ödeme alabilirsiniz.

Link ile ödeme alırken hangi araçlar kullanılır?

Link ile ödeme alabilmek için ihtiyaç duyacağınız araçlar SMS ve e-postadır. Tahsilat işlemini gerçekleştirebilmek için ihtiyacınız olan müşterilerinizin mail adresleri ve telefon numaralarıdır. Ödeme alabilmeniz için hazırlanan bağlantıyı kendilerine bu araçlar ile ileterek kolayca ödeme işleminin gerçekleşmesini sağlarsınız.

Link ile ödeme almanın avantajları

  • Ödemeler elektronik olarak gerçekleştirildiği için fatura ya da fiş basmaya gerek yoktur.
  • Böylelikle, kağıt masrafı ve israfının önüne geçilir.
  • E-Tahsilat Sistemi sayesinde ödemeler saniyeler içerisinde gerçekleşir. Ödeme bağlantılarını müşterilerinize SMS ya da e-posta aracılığıyla ileterek onlara pratik bir ödeme alternatifi sunabilirsiniz.
  • Fiziki olarak işletmenizde bulunmayan müşterileriniz ile tahsilat işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • Tek bir link aracılığıyla ödeme işlemini gerçekleştirmek zamandan tasarruf sağlar.
  • SMS ve e-posta aracılığıyla müşterilerinize ödeme günlerini hatırlatabilirsiniz.
  • Farklı para birimleri ödeme almayı mümkün kılar. Böylelikle, odalarınızı yalnızca yerel değil uluslararası pazarlara da sunabilirsiniz.

Link ile ödemenin konaklama sektörü için önemi

Link ile ödemenin genel olarak işletmeler üzerindeki avantajlarından bahsettik. Peki ya konaklama sektörü? Ödeme sürecinin, müşteri deneyimi ve talep artışı açısından çok önemli olduğunu da belirtmiştik. Öncelikle, misafirlerinize çok daha hızlı ve kolay bir ödeme seçeneği sunmuş olacaksınız. Her ne kadar “cliché” bir hâle gelmiş olsa da, kolaylık ve hız ödeme konusunda vazgeçilmez bir faktör olarak kabul edilebilir.

Psikolojik araştırma ajansı Innovationbubble tarafından 2022 yılında yürütülen ve gezginlerin misafir deneyimi beklentisinin incelendiği araştırmada; tüketicilerin, otelde ödeme yapmanın evde ödeme yapmaktan daha zor olduğunu düşündükleri ortaya çıktı. Online ödeme yapmanın tek yolu link üzerinden olmasa da, bu süreci olabildiğince pratik hâle getirmek daha fazla rezervasyon almanıza yardım eder. Yapılan araştırmada ayrıca; “Gezginlerin %66’sı, ödeme kolaylığı için otelin kart kaydetme özelliğinin olması gerektiğine ve %90’ı harcamalarını otelin uygulamasından kontrol edebilmeleri gerektiğine inanıyor. Bunlar, mevcut dijital ekonomideki en temel ödeme özellikleridir. Ancak günümüzde, her otel markasının tercih ettiği ortak özellikler arasında yer almamaktadır.” sonucuna ulaşıldı.

Konaklama işletmelerinde link ile ödeme büyük bir avantaj olarak görülmektedir. Innovationbubble tarafından yürütülen araştırma, online ödemenin misafirler için çok daha kolay ve güvenilir olduğunu ortaya çıkardı. Online ödemeyi misafirler için çok daha pratik hâle getirmek ve aynı zamanda doğrudan rezervasyona yönlendirmeniz mümkün. Bu iki büyük avantajı aynı çatı altında toplayan teknoloji ise link ile ödeme alma teknolojisi.

Barboon E-Tahsilat Sistemi Nedir?

Barboon e-Tahsilat Sistemi, misafirlerinize e-mail veya SMS aracılığıyla ve işletmenize özel hazırlanan link ile ödemeleri web sitenizden güvenli bir şekilde almanızı sağlar.

  • PMS entegrasyonları
  • Dil seçenekleri
  • Banka yönlendirmesi
  • Döviz ile ödeme

Nasıl Çalışır?

Link Gönderilir

Misafirlerinizin ve bireysel/kurumsal müşterinizin cep telefonuna veya e-mail adresine ödeme yapacağı linki gönderilir.

Ödeme Yapılır

Misafirleriniz ve müşteriniz, web sayfası üzerinden kredi kartı veya banka kartıyla ödemelerini gerçekleştirirler.

PMS’e Kaydedilir

Eğer Opera veya Suite8 otel yönetim sistemlerinden birini kullanıyorsanız, alınan ödemeler bu sistemler üzerinden görüntülenir ve rezervasyonla eşleştirilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here