Otel Rezervasyon Oranımı Nasıl Artırabilirim?

0
745

Pandemi nedeniyle kısıtlanan turizimin 2021 yazında tekrar canlanmasıyla, otel rezervasyon oranları da artış göstermeye başladı. Otelciler, Covid-19 nedeniyle azalan oda doluluk oranlarını yavaş yavaş yükseltmeye başlarken, daha fazlasını arayanlar için otel rezervasyon oranlarının nasıl artırılabileceğine dair küçük tüyolar hazırladık.

Doğru strateji ve doğru kanallar ile online rezervasyon sayınızı kolaylıkla artırabilir, kâr oranınızı yükseltebilir ve işletmenizi büyütebilirsiniz. Dünya çapında yaptığımız araştırmaların sonucunda en etkili bulduğumuz strateji ve kanalları konu başlıkları altında açıkladık. Fakat bu makalede geçen açıklamaların sadece yüzeysel olduğunu unutmayın. Detaylı bilgi almak ve konaklama hizmetlerinizi geliştirmek için uzman ekiplerimize danışabilir ve ürünlerimizi daha detaylı inceleyebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Otelinize ait bir web sitesi oluşturun

Otel web sitesi, kurumsal kimliğinizi öne çıkarmanın en etkili yoludur. Unutmayın ki ilk izlenim, işletmenizin tercih edilmesindeki en önemli etkendir. Potansiyel misafirlerinizi kendi web sitenize yönlendirmek, hizmet çeşitliliğinizi ve kalitenizi öne çıkarır. Kurumsal kimliğinizi tanıtan bir site ile müşterilerinizin dikkatini çekebilir, onları doğrudan rezervasyona yönlendirebilirsiniz. Ayrıca, SEO uyumlu alt yapı kullanarak işletmenizin arama motorundaki görünürlüğünü de yükseltebilirsiniz.

Google üzerinden rezervasyon almaya başlayın

Otelinize ait bir web sitesi oluşturduktan sonra Google üzerinden rezervasyon almaya başlayarak kârınızı artırabilirsiniz. Online rezervasyon söz konusu olduğunda en önemlisi kolay ulaşılabilir olmaktır. Google Hotel Ads entegrasyonu ile, resmi web sitenizin arama motorunda üst sıralara taşıyabilir ve daha çok misafir çekebilirsiniz. Ayrıca, OTA’lara yüksek komisyonlar ödemeden, ücretli ve ücretsiz reklamlardan faydalanabilir, misafirlerinizi doğrudan kendi sitenize yönlendirebilirsiniz.

Otel arama motorlarında yerinizi alın

Resmi web sitenizin metaserch platformlarında görünmesini sağlayarak, rezervasyonlarınızı doğrudan web sitenize yönlendirebilirsiniz. Bu sayede, OTA’lardan sağlayacağınız rezervasyon ihtiyacınız azalır ve yüksek komisyonlar ödemenize gerek kalmaz. Otel arama motorlarındaki raporlarınızı ve veri analizlerinizi dışa aktararak kâr oranlarınızı takip edebilir, ileriye yönelik stratejik planlamalarınızı daha rahat yapabilirsiniz.

Acenteler ile çalışın

Rezervasyon oranlarınızı artırmanın ve işletmenizin en etkili yolu resmi web sitesi oluşturmak olsa da, tek başına yeterli kalmayabilir. Bu nedenle, kanal yöneticisine ihtiyaç duyabilirsiniz. Farklı acentelerle anlaşarak, onların aracılığı ile de rezervasyon almaya başlayın. Yüzlerce acenteyi aynı anda kontrol etmek zor gözükebilir. Hepsini tek platform üzerinden yöneterek, sabit veya farklı fiyat modülleri tanımlayabilir ve anlık olarak yönetebilirsiniz. Ayrıca, OTA’lar üzerinden yapılan tüm rezervasyonları otelinizin PMS sisteminde görüntüleyebilirsiniz.

PMS tercihinizi iyi yapın

Otel yönetim sistemlerinin temel işlevi rezervasyon artırmak olmasa da, konaklama öncesi süreçler için göz ardı edilemez bir etkisi vardır. Sadık misafirler elde etmek ve rezervasyon işlemlerini garantiye almak için PMS tercihinizi iyi yapmanız gerekir. Dünyanın önde gelen Opera PMS veya Suite8 gibi otel yönetim sistemlerini tercih edebilir ve misafirlerinizle konaklama öncesi iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Ayrıca, web sitenizi ziyaret eden veya acenteler aracılığıyla oda müsaitlik durumunu sorgulayan misafirlerinizi görüntüleyebilir, onları fırsatlar ve kampanyalar hakkında ilgilendirebilirsiniz.

Misafirlerinize özel fiyat teklifleri sunun

Rezervasyon oranlarını artırmayı ele aldık fakat bu rezervasyon oranlarını korumak da önemli. Potansiyel ve sadık misafirlerinize özel fiyat teklifleri sunarak, tercih edilme olasılığınızı yükseltebilirsiniz. Teklif modülüne entegre olarak belirlediğiniz fiyat teklifini e-mail yoluyla misafirlerinize gönderebilir ve ödemeleri online alabilirsiniz. Ayrıca, ödemesi yapılan rezervasyonları anında PMS’te görüntüleyebilir ve iş yükünü azaltabilirsiniz.

Dünyanın her yerinden ödeme alın

Hem konaklama işletmecilerini hem de misafirleri en çok düşündüren konuya geldik. Rezervasyon ödemelerini iki taraf için de olabildiğince kolaylaştırmakta fayda var. Bu nedenle, misafirlerinize güvenli ödeme seçenekleri sunmanız gerekir. E-tahsilat sistemi ile tek link üzerinden 3D Secure altyapısı kullanabilirsiniz. Ayrıca, döviz ödemelerini de kolaylıkla alabilir ve taksit seçenekleri de sunabilirsiniz.

Rezervasyon yönetiminizi güçlendirmek için Barboon’un sunduğu çözümlere göz atmayı unutmayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here