Otelinizi, sadece eğlence değil çalışma alanına dönüştürün!

0
662

Workation” kelimesini daha önce duymuş muydunuz? Bu kelime, ingilizce “work” ve “vacation” sözcüklerinin birleşmesinden türetildi. Dünyanın birçok yerinde hızla yayılan ve otelcilerin en çok benimsediği konseptlerden biri haline geldi. Arkasındaki asıl mantık, hem tatil severlerin seyahatlerine iş götürmek zorunda kaldığında rahat çalışabilecekleri bir ortam yaratmak hem de iş seyahatine çıkanların tatil yapabilmesine olanak tanımak. Peki, bu konseptin sizin için önemi ne?

Pandemide bir çok firmanın evden çalışmaya yönelmesiyle beraber, çalışma alanı insanlar için değişti. Evden çalışma anlayışı, aynı zamanda, işi istediğin yere taşımak anlamına gelmeye başladı. Tam bu noktada, oteller için yeni bir avantaj meydana geldi. İşini tatile taşıyan veya çalışırken tatil isteyen misafir grupları.

“Workation”, keyfine düşkün ama işinden de ödün vermeyenleri hedeflemek için tekliflerini çeşitlendirmenin bir yolu olarak, dünyanın dört bir yanındaki otellere yayılmış durumda. İş ve tatil dengesini kurmayı amaçlayan bu yeni konseptin, her ne kadar kulağa basit gelse de, otelciler tarafından iyi planlanması gerekir. Örneğin, tatil anlayışını bir çalışma ortamıyla birleştirirken, konukların ruh sağlığı ve profesyonel hayatını kolaylaştırabilmek önemlidir.

Bir misafirin ihtiyaçlarına bağlı olarak, iş tatil anlayışının süresi değişebilir. Hatta, hayatlarını seyahat ederken çalışarak geçiren “Dijital Göçebeler” diye bir grup var. Hemen hemen her ölçekten otel, iş hayatını destekleyen ve sağlıklı bir iş/yaşam dengesini kolaylaştıran bir hizmet sunabilir.

İş-Tatil Otelinizi Geliştirmek için Önemli Kriterler

Çalışma Odaklı Oda Tipleri

İşini tatile taşıyan veya tatil yaparken çalışmaktan hoşlanan konuklarınızın rahat edebileceği oda tipleri yaratın. Ses yalıtımı, küçük bir kütüphane, rahat bir masa ve sandalye gibi temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayın. Bu tarz mobilyalar, ülkemizdeki çoğu turizm oteli tarafından yaygın olarak benimsenmediği için kendi otelinizde bu ortamı yaratarak otel rahatlığında çalışmayı seven misafirleriniz tarafından vazgeçilmez kriterler haline gelebilir.

Kesintisiz İnternet Hizmeti

Çalışmak için otel tercih eden misafirlerinize sunmanız gereken en temel özellik, kesintisiz internet olacaktır. Evden çalışma kapsamında düşünecek olursak, konuklarınıza ihtiyaçları olan bütün materyallere erişebilecekleri hızda internet sunmanız gerekir. Herhangi bir aksaklıkta, size ulaşabilmeleri ve teknik sorunları çözebilmeniz de tabii ki çok önemli.

Rahat Çalışma Alanları

Misafirleriniz konaklarken çalışıyor olsa da tatilin keyfini de çıkarmak isterler. Bu nedenle, onlara rahat çalışabilecekleri alanlar sunmanız gerekir. Örneğin, otelinizin restoranı ya da cafési, çalışan misafirleriniz için vazgeçilmez alanlar haline gelebilir. Misafirlerinizin gün içerisinde bu alanlarda saatlerini harcayacağını düşünecek olursak, misafirlerinizin yaptığı ek harcamaları PMS sistemine aktaran ve anında takip etmenize olanak sağlayan bir POS sistemine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Rahatlama Hizmetleri

Konuklarınızın amacı hem çalışmak hem de tatil yapmak olunca, akla ilk gelen aktiviteler rahatlama üzerine olacaktır. Eğer işletmenizde Spa&Wellness veya Fitness salonları varsa iş-tatil konuklarınızın bu alanları kullanacağından emin olabilirsiniz. Bilgisayar başında saatler geçirmek kolay değil. Misafirlerinizin zihinsel ve bedensel sağlığı için öncelikli tutacağı bu hizmetlerin takibini kolaylaştırabilirsiniz. Merkezi rezervasyon platformu ile bu alanlardaki ek hizmet satışlarınıza yönelik ödemeleri, rezervasyon ödemesi ile birleştirerek tüm ödemelerinizi pratik bir şekilde alabilirsiniz.

Ulaşılabilirlik

Bu konseptin yurtdışında çok popüler olduğunu düşünürsek, yabancı müşterilerinizin size ulaşabilmesi çok önemli. Dijital göçebelerin ve seyahat düşkünlerinin ilk tercihi olmanız için “workation” özelliklerinizin web sitenizde, online seyahat acentelerinde ve metasearch platformlarında yer aldığından emin olun. Size ulaşan misafirlerinize kolay ödeme ve e-tahsilat sistemi seçenekleri sunarak kendi para birimleri ve dillerinde işlem yapma olanağı sağlayın. Oteliniz iş-tatil gezginleri için hazır!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here