Otel Kanal Yöneticisi Nedir, Neden Gereklidir?

0
991

Yüzlerce çevrimiçi seyahat acentası ile çalışıp düşük komisyon oranlarıyla rezervasyonlarını artırmak istemez miydiniz? O zaman tam olarak aradığınız araç, kanal yöneticisidir. Sadece tek sistem üzerinden, çeşitli kanallardan gelen bütün online rezervasyonları yönetebileceğinizi söylesek? Evet, mümkün! Otel kanal yöneticisi sayesinde saatlerinizi, hatta belki de günlerinizi alan bu işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Otel kanal yöneticisi nedir ve neden gereklidir, hadi beraber göz atalım!

Otel Kanal Yöneticisi Nedir?

Otel Kanal yöneticisi, dünyanın her yerinden rezervasyon almanızı mümkün kılan ve otelinizi farklı OTA’lardan (Online Travel Agency) rezervasyon kanalına bağlayan bir yazılım sistemidir.

Kanal yöneticisinden önce, otel bilgileri OTA kanallarını teker teker ve ayrı olarak bağlanırdı. Bu da, yoğun iş gücü ve zaman gerektirirdi. Bilgileri seyahat acentelerine manuel olarak girmenin başka bir dezavantajı ise hatalara neden olmasıydı. Örnek verecek olursak, çeşitli seyahat acenteleri ile çalışarak rezervasyon oranınızı yükseltmek istiyorsunuz, kanal yöneticiniz olmadığı takdirde, bütün acentalarla ayrı ayrı sözleşme imzalamak, farklı komisyon oranları ödemek ve oda müsaitlik durumu tek tek vermek durumunda kalırsınız. Otel kanal yöneticisi, OTA’ların kanal yönetim paneline bağlı olduğu ve bütün işlemleri otomatik olarak gerçekleştirdiği için, bu tarz olumsuzlukları ortadan kaldırmış olur.

Neden Gereklidir?

Kanal yöneticisinin işletmeniz için neler sunduğundan kısaca bahsettik. Neden gerekli olduğunu belirttiğimiz bu başlığın altında ise en öne çıkan avantajlarına biraz daha detaylı olarak değineceğiz.

Yüksek Kâr Oranı

Otelcileri en çok ilgilendiren ve en büyük önem arz eden kâr zarar konusuna gelecek olursak; kanal yöneticisinin sağladığı en büyük avantaj tek komisyon oranı olacaktır. Seyahat acenteleri ile ayrı sözleşmeler imzalamak ve farklı komisyon oranları ödemek yerine, fiyatı sabitleyebilir ve olası zarar riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Az İş Yükü

Oda bilgilerini ve müsaitlik durumlarını OTA’ların kanal yönetim paneline manuel olarak girmekten söz etmiştik. Kanal yöneticisinin iş yükü kapsamında size sunacağı en büyük avantaj ise, web sitenizdeki müsaitlik durumunu anlık ve otomatik olarak sisteme aktarması olacaktır. Bu sayede, teknolojinin gücünü kullanarak insan gücü ihtiyacını minimuma indirebilirsiniz.

Overbooking’i Önleme

Kanal yöneticinizi, kullandığınız PMS’e entegre ederek, bilgilerin PMS üzerinden alınmasını gerçekleştirebilirsiniz. Her gün müsaitlik durumunu defalarca kez güncellemek ve dikkatli bir şekilde takip etmek yerine, tutulan odaların bilgisini anlaşmalı olduğunuz bütün OTA’ların sistemlerine anlık olarak yansımasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede, overbooking ihtimalini önlemiş olursunuz.

Hata Riskini Engelleme

Overbooking haricinde, herhangi bir oda veya otel alanı için yapılan rezervasyon işlemlerinde hataları engelleyebilirsiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, kanal yöneticisi, bütün süreci otomatikleştirir ve insan hatası ihtimalini tamamen ortadan kaldırarak en doğru sonucu yönlendirir.

Güncel Fiyat Bilgileri

Kanal yöneticisi içinden fiyat formülleri oluşturarak, güncellemelerinizi otomatikleştirebilirsiniz. Örneğin, oda bilgileri için fiyat güncellemesi yaptığınız anda, bütün OTA kanallarındaki fiyat bilgisi de belirlediğiniz tutara göre anlık olarak güncellenmiş olur.

Otel Kanal Yöneticimi Nasıl Belirlerim?

Öncelikle, seçeceğiniz kanal yöneticisinin yukarıda sıraladığımız, bir otel yöneticisinden beklenen bütün özellikleri, en hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebiliyor olması gerekir. Sağladığı entegrasyonlar, yapıcı ve sağlam hizmet sunmalıdır. Örneğin, Barboon Kanal Yöneticisi’nin, dünya lideri iki PMS’i, Opera ve Fidelio Suite8 ile sağladığı entegrasyon sayesinde, overbooking ve benzeri hataları tamamen engelleyebilir, üst seviye hizmetler sunabilirsiniz. Ayrıca, seçtiğiniz kanal yöneticisi ile hangi acentelerden ne kadar rezervasyon oranınızı görüntüleyebilmelisiniz. Örneğin, OTA’lara farklı fiyatlar tanımlayabileceğiniz ve yapılan satışları kolayca yönetebileceğiniz Barboon Kanal Yöneticisi sayesinde, en çok rezervasyon sağlayan acentelere farklı fiyatlar sunabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here