Başarısını Artırmak İsteyen Otel İşletmelerine 4 Öneri

0
552

İşletmelerin başarıya giden yolda ilk durağı müşteriler olmalıdır. Müşteri taleplerini anlamak ve bu talepleri kaliteli bir hizmet ile onlara geri sunabilmek, başarının altın anahtarlarından biridir. Müşterilerinizin hangi mecralarda yer aldığını bilmek ve bu mecralara uygun pazarlama stratejileri geliştirmek de oldukça önemlidir. Müşteriler otel araması yaparken konaklayacağı otel hakkında ön bilgi sahibi olmak isterler. Örneğin bu ön bilgiyi, onlara nerede sunabileceğinizi biliyor musunuz? Otelinizin tanıtımını yapmak için ne yapmalısınız?

Gün içerisinde yoğun bir içerik bombardımanına maruz kalan günümüz tüketicisinin, bir hayli sabırsız olduğu da bilinen bir gerçek. Bununla beraber, dikkat süreleri de günden güne kısalıyor. Bu yüzden bir konaklama işletmesi olarak odağınız, müşterilerin işlemlerini en hızlı şekilde gerçekleştirmek, tercih edilmek için aramalarda üst sıralarda yer almak ve hizmetlerinizi ilgi çekici bir şekilde sunmak olmalıdır.

Bu yazımızda konaklama işletmelerinin başarıya ulaşmalarında etkili olabilecek bazı detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İşletmenizi dijitalde konumlandırın

Dijitalde var olmak günümüzde oldukça önemli. Müşterilerin de ihtiyaçlarını öncelikle internette aratıp araştırdığını biliyoruz. Oteliniz, dijitalde konumlandırılmamış bir işletme ise kurumsal kimliğinizle uyuşan bir web sitesine sahip olmak önceliğiniz olmalıdır. Akıllı cihazlarından otel araması yapan kullanıcı sayısının bir hayli fazla olduğu bilinmektedir. Mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak, kullanıcıların web sitenizi hangi cihazdan erişirse erişsin iyi bir şekilde görmelerini sağlar. Aynı zamanda, web sitenizin SEO kalitesini de artırır.

Sanal POS ile tanışın

Her banka ile ayrı ayrı sözleşme yapmanıza gerek olmadığını biliyor muydunuz? Sanal POS entegrasyonu sayesinde işletmeniz, tüm bankalar ile tek komisyon ve tek sözleşme şartı ile çalışma imkanı sağlayabilir. Böylelikle, misafirlerinize farklı ödeme seçenekleri sunabilir ve güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz. Otelinizin Sanal POS’u bulunmuyor ise Barboon’un Sanal POS çözümü sayesinde ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Potansiyel müşterilerinize görünür olun

Dijitalde var olmak önemli demiştik. Artık her işletme bu platformlarda yer alarak potansiyel müşterilerinin kendilerini bulmalarına imkan sağlıyor. Peki, bu potansiyel müşterilerinizin sizi daha kolay bulmasını sağlayabileceğinizi söylesek? İşte bu noktada, devreye Google Hotel ADs giriyor. Otel tanıtımları olarak bilinen bu platform sayesinde otel aramalarında üst sıralarda yer alarak daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilebilirsiniz. Kullanıcılar işletmenizin lokasyonu, görselleri, daha önce konaklayanların yorumları, müsaitlik ve ücretlendirme gibi bilgileri buradan kolaylıkla görüntüleyebilirler. Üstelik, rezervasyon talepleriniz de doğrudan web sitenize yönlendirilir.

Rezervasyonlarınızı kolaylıkla yönetin

Müşterilerinize web sitenizden oluşturabileceğiniz özel kampanyalar ile aldığınız rezervasyon sayılarını artırabilirsiniz. Otel web sitenizden, doğrudan rezervasyon alarak çevrimiçi seyahat acenteleri gibi aracıları ortadan kaldırabilirsiniz. Otelinizdeki oda müsaitliğini daha kolay kontrol edebilir, üstelik oda bazlı fiyatlandırmalar yapabilirsiniz. Müşterileriniz sizinle aynı coğrafyada yer almıyor olabilir. Dünyanın her yerindeki potansiyel müşterilerine kucak açmak isteyen bir işletmeyseniz, ülkelere özel para birimleri ile kolaylıkla ödeme alabilirsiniz.

Her türden otel işletmesinin ihtiyaçlarına yanıt veren Barboon ile tanışın, otel kârlılığınızı artırın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here