Oteller İçin Kurumsal Web Sitesi Nasıl Olmalı?

0
706

Konaklama işletmenizi büyütmenin ve başarınızı artırmanın birçok yolu bulunsa da, doğru adımları atmak büyük önem taşır. Doğru hedef kitlesine ulaşmak, misafirlerinizle iletişiminizi korumak ve kaliteli hizmet vermek için öncelikle kim olduğunuzu duyurmanız gerekir. Sizi rakiplerinizden farklı kılan özelliklerinizi ön plana çıkararak reklamlar oluşturabilir, kurumsal kimliğinizi tanıtarak doğrudan rezervasyon oranınızı artırabilirsiniz. Nasıl mı? İşletmenize ait resmi bir web sitesine sahip olarak.

“İşletmemin resmi web sitesi var ama, yeteri kadar etki ettiğini görmedim.” dediğinizi duyar gibiyiz. Web sitesini oluşturduktan sonra görev tamamlanmış olmuyor, takip etmeniz gereken başka adımlar da var. Bu adımlara şimdi beraber göz atalım!

Web Sitesi Oluşturma

Kurumsal kimliğinizi tanıtmak ve dikkat çekmek için, işletmenize ait resmi bir web sitesi oluşturmaktan daha etkili bir yol henüz keşfedilmedi. Bu nedenle, otel web sitesi oluşturmak kadar nasıl oluşturduğunuz da büyük önem arz etmekte. Öncelikle, web siteniz işletmenizin en sağlam reklam aracıdır. Dikkat çekici görseller kullanmak, göz yormayan, sade ve şık bir web tasarımı, meraklandırıcı içerikler, web sitenizin olmazsa olmaz yapı taşlarıdır. Kolaya kaçmak yerine, sizi ve işletmenizi temsil eden web sitenizi profesyonel hale getirmek, başarınızı bariz bir hızla artıracaktır.

Web Sitesi Tasarımı ve İçeriği

Doğru bir kurumsal tanıtım için işi profesyonellere bırakın. Reklam ve web sitesi tasarımları için insanların dikkatini en çok çeken etkenlerle ilgili dünya çapında birçok psikolojik araştırma yapılmaktadır. Bu araştırmaları yakından takip eden ve işi bu etkenlere göre gerçekleştiren profesyonellerle çalışın. Kurumsal logonuzu temsil eden ve akılda kalıcı tasarımlardan, etkileşimi artıracak ve rezervasyon oranınızı doğrudan etkileyecek içeriklere ihtiyacınız olacak. Bu nedenle, işinizi şansa bırakmamak ve anında etki görmek için azıyla yetinmek yerine, başarınızı emin ellere teslim etmekte fayda var.

Web Sitesinden Rezervasyon Alma

 

Yüzlerce seyahat acentesi ile çalışıp farklı komisyon oranları ödemek yerine, rezervasyonlarınızı doğrudan kendi web sitenizden almaya başlayın. Web sitesinden rezervasyon almak, kâr sağlamak için oldukça etkili bir yöntemdir. Hem aracıları aradan çıkarabilir hem de kâr etme yöntemlerinizi daha kolay takip edebilirsiniz. Bu sayede, ileriye yönelik stratejik planlarınızı daha kolay ve sağlam temellere dayalı yapabilirsiniz.

Arama Motorlarında Çıkma

Tasarım, yazılım ve altyapı ihtiyaçlarını karşılayan yepyeni web sitenizle daha çok misafire ulaşın. Arama motorlarında yerinizi alarak daha fazla insan tarafından görüntülenin ve tercih edilme şansınızı artırın. Web sitenizde pop-up ve banner kampanyalar kullanarak misafirlerinizin dikkatini çekebilir ve etkileşimi yükseltebilirsiniz. Ayrıca, SEO uyumlu alt yapıya sahip olarak otelinizin web sitesinin, arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede, kısa sürede, çok daha fazla misafire ulaşabilirsiniz.

Başarı Takibi

Otel web sitenizin başarısını kolaylıkla takip edebilirsiniz. Arama motorunda üst sıralarda çıkmanın size sunduğu avantajları anlık raporlar sayesinde görüntüleyebilir, rezervasyon oranınızı tarihlere göre karşılaştırabilirsiniz. Web sitenizi ziyaret eden potansiyel misafir sayısına ulaşabilir, çekici kampanyalar ve fırsatlar belirleyerek, web sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, fiyatları ve oda müsaitlik durumlarını anlık olarak internet sitenizde güncelleyebilir, zarar riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Stratejik Planlama

Yukarıda yer alan adımları izleyerek ve başarı oranlarınızı takip ederek, ileriye yönelik planlamalar yapabilirsiniz. Hangi yöntemlerin, hangi dönemlerde daha fazla avantaj sağladığını gözlemleyebilir ve ona göre değişiklikler uygulayabilirsiniz. Uzun lafın kısası, misafir etkileşimi ile ilgili bütün çevrimiçi hareketleri anlık olarak takip etmek, profesyonel olarak tasarlanmış bir resmi web sitesi ile artık mümkün.

Daha fazla bilgi almak ve bu adımları nasıl gerçekleştirebileceğinizi öğrenmek için Barboon‘u iyaret etmeyi unutmayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here