Google Hotel Ads Kontrol Listesi 2022

0
2090

Otel araştırması yapmak için ilk tercihiniz neresi? En son seyahat rezervasyonunuzu nereden gerçekleştirdiniz? Eğer cevap Google ise, siz de çoğunluktansınız. Herhangi bir konuda araştırma yaparken bile hemen hemen herkesin ilk tercihi olan bu platform, seyahat planlamalarına da ev sahipliği yapıyor. Google’da üst sıralarda konumlanmak bir hayli zor olduğu için oteller kendi tanıtımlarını gerçekleştirebilecekleri Google Hotel Ads’e sahip. Google Hotel Ads’de doğru stratejiler ile rekabet avantajı elde edebilirsiniz. Daha fazla kullanıcıya görünür olmak ve performans artırmak için dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık.

Yalnızca oda fiyatlarına değil hizmetlerinize de yer verin

Gezginler için fiyatlar oldukça önemli olsa da, karar almalarında otellerin verdikleri hizmetler de büyük bir yere sahiptir. Google Hotel Ads’te hem odaların en önemli özelliklerini ve fiyatlarını hem de verdiğiniz hizmetleri belirtebilirsiniz. İptal politikanız, yemek planlarınız, ücretsiz otopark veya Wi-Fi gibi bilgilere yer vererek zengin bir açıklama sunmuş olursunuz. Potansiyel misafirler, beklentilerinin işletmeniz tarafından karşılanıp karşılanmadığına daha kolay karar verebilirler. Bu sayede, web sitenize daha nitelikli trafik çekebilir ve dönüşüm oranlarını artırabilirsiniz.

Teknik entegrasyonunuzu kontrol altında tutun

Optimum teknik entegrasyona ulaşmak için öncelikli olarak fiyat doğruluğundan söz etmek gerekir. Gezginlerin arama sonucunda görüntüledikleri fiyat ile rezervasyon ekranında karşılaştıkları fiyat aynı olmalıdır. Fiyat doğruluğu, kalite puanınıza ve gösterim payınıza olumlu etki eder. Google’ın bildirdiği teknik hataları ve uyarıları mutlaka temizleyin. Unutmayın ki, Google her zaman mükemmelliği bekler.

Rezervasyon motorunuzda para birimi ve vergi tutarlılığını koruyun

Oteliniz yalnızca yerel misafirlerin konaklayacağı bir işletme değilse, farklı ülkelerden yapılabilecek rezervasyonları da düşünmelisiniz. Kullanıcılara sizin belirlediğiniz para biriminde fiyat göstermek yerine, kendi para birimlerinde gösterilmesini sağlayın. Bu sayede, döviz kuru hesaplama ve hesap makinesi ihtiyacını ortadan kaldırırsınız.

Otelinizden kesitler sunun

Otelinize ait yüksek kalitedeki görseller daha fazla tercih edilme sebebiniz olabilir. Kullanıcılar mevcut oda seçeneklerini odaların görsellerine bakarak görebilirler.
Yalnızca en ucuz odalarınızı değil, tüm oda tiplerini ve fiyat seçeneklerini gösterin
Google Hotel Ads’te birden fazla oda türü tanımlamanız ve odanın seyahat planını fiyat özellikleriyle bir arada sunmanız mümkündür. Kullanıcılara daha fazla oda seçeneği göstermeniz, daha fazla rezervasyon almanızı sağlar.

Kişiselleştirilmiş logo ve açıklamalar kullanın

Logonuzu özelleştirerek otel araştırması yapan kullanıcılara bir OTA ile değil, doğrudan kanal ile ilgilendikleri mesajını verebilirsiniz. Doğrudan otel web sitesi üzerinden yapılan rezervasyonların neden daha iyi olduğunu belirten açıklamalara yer vererek açıklamalarınızı da kişiselleştirebilirsiniz.

Size uygun teklif modelini seçin

Google Hotel Ads’te 3 teklif modeli bulunur:

  • Konaklama başına komisyon
  • Dönüşüm başına komisyon
  • Geliştirilmiş TBM (GTBM)

    3 farklı teklif modelinin de kendilerine göre artı ve eksileri bulunur. Aynı anda farklı teklif modellerini birleştirmek de mümkündür. Araç setinde üç teklif seçeneğini de bulundurarak ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

Ülkelere ve cihazlara özel fiyatlar belirleyin

Bir metasearch arama motoru olan Google Hotel Ads, size OTA’larla rekabet etme fırsatı sunar. Cihazlara özgü fiyatlandırmada, kullanıcılara belirli bir cihazda görülebilen ve rezervasyon yapılan fiyatlar sunulur. Mobil, tablet veya masaüstü gibi özelleştirmeler yapabilirsiniz. Tıpkı cihazlara özgü fiyatlandırmada olduğu gibi yalnızca belli bir ülkeden otel arayışında olan kullanıcıların görebileceği ve rezervasyon yapabildiği otel fiyatları da mevcuttur. Otel işletmesi olarak hedefiniz mobil cihazlardan daha fazla kayıt almaksa, mobil ziyaretçilere farklı teklifler sunabilirsiniz.

Web sitenizi üst sıralarda konumlandırarak daha fazla misafir çekmek için Barboon ile hemen tanışın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here