Otel Teknolojileri Sektörü Şekillendiriyor: 5 Neden

0
460

Günümüz çağında asıl rekabet, teknoloji ile başlıyor. Sektör, işletme boyutu veya hedef kitle farketmeksizin fark yaratan, rekabette öne geçenler çoğunlukla teknolojiden en etkili şekilde yararlanabilen işletmeler oluyor. Dolayısıyla, ne kadar yenilikçi ürünler ve yazılımlar kullanırsanız, o kadar öne çıkıyorsunuz. 

Metaverse’ün bu kadar konuşulduğu ve yatırım yapıldığı bir dönemde, hiç bir işletmenin teknolojiden kaçması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Geri kalan sektörler gibi, bu durum konaklama sektörünü de büyük ölçüde etkilemektedir. Otelinizin türü, ölçütü ve hedef kitlesi ne olursa olsun, teknolojinin sunduğu imkanları olabildiğince kullanmakta fayda var. 

Sadece daha kaliteli bir izlenim sunmak ve daha fazla misafire ulaşabilmek haricinde, sunduğunuz hizmetin kişiselleştirilmiş ve hatasız ilerlemesi size büyük avantaj sağlayacaktır. Her ne kadar bu hizmetleri insan gücü ile düzgün bir şekilde sağlayabileceğimizi düşünsek de, otomatikleştirilmiş ve uçtan uca operasyonlar işletmelerimizin verimini daha da artıracaktır.

Konaklama işletmelerinde teknolojinin yerinden ve yenilikçi hizmetlerin, konaklama sektörünü nasıl şekillendireceğinden bahsedeceğimiz makalemizi okuyarak size en uygun gelen fikirler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz!

  • Düşük Maliyet, Yüksek Kâr

İşletmenizde teknolojiye yer vermek, gelişmiş ve yenilikçi yazılımlar kullanmak kulağa çok maliyetli geliyor olabilir. Bu sefer de, farklı bir açıdan bu konuyu ele alalım. Özellikle çok odalı (30+) işletmelerde; ön büro, kat hizmetleri, restoran/café gibi otel alanlarınızda çok sayıda personele ihtiyaç duyabilirsiniz. Kaliteli ve kusursuz bir hizmet sunmak için operasyonel süreçlerinizin her adımını dikkatle gözlemleyecek ve yerine getirecek sayıda personel alımı yapmanız gerekir. Oysa ki, bütün bu operasyonel süreçleri çok daha az sayıda personel ve kaliteli yönetim sistemleri ile çok daha uyguna getirebilirsiniz. Örneğin, bulut tabanlı yazılımlar tercih ederek hem iş akışını hızlandırabilir ve hataların önüne geçebilir hem de en az 10 personelin yaptığı işi 3 personel sayısına düşürebilirsiniz. Ayrıca, sadece konaklama süresindeki operasyonel işlemlerinde değil, konaklama öncesi rezervasyon işlemlerinde de teknoloji büyük bir rol oynar. İşletmenizin ve markanızın bilinirliğini artırmak için Google Hotel Ads ve meta arama motorları gibi çözümlerden de faydalanabilirsiniz.

  • Gelişmiş Misafir Verileri

Bir konaklama işletmesi için misafir demek, her şey demektir. İşletmenizde ne kadar fazla imkan sunarsanız sunun veya otel restoranınızın yemekleri ne kadar lezzetli olursa olsun, misafirlerinize bu hizmetleri kişiselleştirilmiş bir şekilde sunmadığınız sürece, dolu oda sayınızı maksimize edemezsiniz. Daha fazla misafir çekebilmek için misafirlerinizi tanımanız ve onlara kişiselleştirilmiş hizmetler sunmanız gerekir. Bütün misafirleri teker teker takip etmek, ilgi alanlarını ve alışveriş alışkanlıklarını öğrenmek kolay olmayacaktır. Bu nedenle, iyi bir CRM ve e-Posta Pazarlaması yazılımı ile entegre çalışan Dailypoint gibi gelişmiş bir Merkezi Veri Yönetimi Çözümü kullanmak işletmenizde çok büyük gelişmelere kapı açacaktır. 

  • Online Check-in

Online check-in uçak yolculukları için oldukça alıştığımız bir kavramdır. Peki ya otelde yaptığımız check-in? Dünyada online check-in yaygınlaşmaya başlamış olsa da, Türkiye’deki otellerin birçoğu henüz bu teknolojiyle tam anlamıyla tanışmadı. Bu durum otel işletmecilerini olumsuz etkilerken, aslında büyük bir avantaja dönüşebileceği fark edilemeyebilir. Öncelikle, sizi diğer rakiplerinizden ayıran çok önemli bir teknolojik özellik edinebilirsiniz. İkinci olarak, misafirlerinize online check-in imkanı sunarak onlara vakit kazandırabilirsiniz. 

  • Yeni Nesil Oda Anahtarı

Geçtiğimiz yıllarda, mobil uygulamalar aracılığıyla açılan oda kilitleri birçok otelin tercihi hâline geldi. Bu uygulama, israfı önlediği ve plastik kullanımını azalttığı için çevre dostu bir çözüm olarak görülüyor. Plastik kart kullanmayarak çevreye katkı sağlamanın yanı sıra, akıllı telefonlar üzerinden kullanılan kilit kontrol uygulamaları maliyetinizi de azaltabilirsiniz. Ayrıca, fiziksel kilit kullanımını engelleyerek oda ve misafir güvenliğini artırabilir, olası kazaların da önüne geçebilirsiniz.

  • E-Pazarlama Stratejileri

Misafir verilerinin ne kadar önemli olduğundan ikinci maddede bahsetmiştik. E-Pazarlama stratejilerinin işinin de büyük çoğunluğu misafir verileri üzerinedir. Merkezi veri yönetimi sistemi ve gelir yönetimi çözümleri ile iç içe çalışan e-Pazarlama çözümleri, misafirleri segmente ederek doğru mesajı, doğru zamanda ve doğru hedef kitleye göndermenizi sağlar. Bu sayede, hem birçok farklı çözümü entegre bir şekilde kullanabilir, kişiselleştirilmiş hizmetler sunarak misafir sayınızı hızla artırabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here