Meta Arama Motoru Nedir? En Popüler Meta Arama Motorları

0
1029

Günümüz internet kullanıcıları, teknolojik değişimler ile birlikte internet üzerinde aradıkları bir bilgiye saniyeler içerisinde erişebilen kişilerdir. Bu hıza alışmış kullanıcılar, kendilerine en hızlı aradığı sonucu veren platformları daha fazla tercih etme eğilimindedir. Özellikle otel araştırması yapan gezginler farklı farklı sitelerden fiyat karşılaştırması yapmak yerine tek platform üzerinde detaylı olarak birçok bilgiye ulaşabildikleri meta arama sitelerine yönelmiştir.

Meta arama motorları, otelinizin web sitesi de dahil olmak üzere, OTA’lar ve farklı web sitelerindeki sonuçları bir arada toplayan platformlardır. Otel araştırması yapan kullanıcı, tarih, misafir bilgileri ve varış yerleri gibi arama kriterlerini tanımladıktan sonra platform, kullanıcıların tanımlamış oldukları bilgilere en uygun otelleri listeler. Otel arama motorları, potansiyel misafirleri hizmet alabilecekleri kanala ulaştıran bir köprü görevi görür.

Zamandan tasarruf

Tatil planı yapan bir kullanıcı olduğunuzu düşünelim. Kendinize en uygun oteli ararken meta arama platformlarına yönelmeniz oldukça normal. Tek tek tur operatörlerine girip fiyat karşılaştırması yapmaya gerek kalmadan, tek bir yerden tüm otel oda fiyatlarını, görsellerini, uçak ve otobüs biletlerini, otelden araç kiralamaya kadar tüm alternatifleri görüntüleyebilirsiniz. Böylece, meta arama platformunda zamanınızı boşa harcamadan tüm seyahat planlamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Düşük komisyon oranları

Oteller, online seyahat acentelerinde yer almak için rezervasyon başına komisyon ödemesi gerçekleştirirler. Fakat meta arama motorları, daha düşük bir maliyetle OTA’larla kıyaslama yaparak kullanıcılara daha uygun fiyatları gösterirler. Böylelikle, ister butik otel olun ister zincir otel hiç fark etmez. Otel arama motorları ile daha düşük komisyon oranları ile çalışarak görünür olmanız mümkün.

Mobil uyumlu platform

İnternet araştırmalarının çoğunlukla mobil cihazlardan yapılması, mobiliteye verilen önemi de artırıyor. Meta arama firmaları da oylarını mobil uyumlu olmaktan yana kullanıyor. Bu yatırımlar, kendileri ile entegre olmuş otel işletmelerine de fayda sağlıyor.

En popüler meta arama motorları

TripAdvisor

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen Tripadvisor, en büyük seyahat platformları arasında yer alıyor. Hem seyahat hem de bir yorum sitesi olarak karşımıza çıkan platformda kullanıcılar otel fiyatlarını ve yorumlarını karşılaştırabiliyorlar. Odaların ve genel otel görünümünün görsellerine ulaşabiliyorlar. Kendilerine en uygun oteli seçen gezginler, rezervasyon işlemlerini de buradan gerçekleştirebiliyorlar.

TripAdvisor’da potansiyel misafirlerinizle hangi bilgileri paylaşabileceğinize değinecek olursak. Kullanıcılar, seyahat tarihlerini ve misafir bilgilerini girdikten sonra oda fiyatlarını görüntüleyebilirler. Otelinize ait detaylı fotoğraflar ve gezginlerin kendi ekledikleri görseller mevcuttur. Arama yapılan bölgedeki diğer oteller ile kıyaslandığında konum, temizlik, hizmet açısından kullanıcı değerlendirmelerine göre kaçıncı sırada yer aldığınız, otelinizin genel özellikleri, odalarınızın özellikleri ve oda tipleriniz, otelinizin çevresinde yer alan restoranlar ve turistik yerlerin görüldüğü harita ve otelinizde konaklayan diğer kullanıcıların yorumlarına ulaşabilirler.

TripAdvisor’ın meta arama sonuçlarında konumlandırma, Tıklama Başına Maliyet yöntemi ile otellerin açık artırmaya sokulmasıdır. Ziyaretçi başına daha fazla ödeme yapma gücü olan oteller, platformdaki konumları ile görünürlüklerini daha fazla artırabilirler. Elbette ki, kullanıcıların yapmış olduğu değerlendirmeler ve popülerlik endeksi de konumlarına etki etmektedir.

Trivago

Otellerin Trivago’da başarılı olabilmeleri için dikkat çeken üç temel unsur bulunur. Bunlar otel bilgileri, bilinirlik ve fiyatlardır. Otel bilgisi, sunulan hizmet ve tesisler gibi bilgilerin detaylı olarak verilmesi önemlidir. Otel tanımınızı farklı dillerde ekleyebilirsiniz. Bilinirlik, internetteki online kaynaklardan alınan otel değerlendirmeleridir. Aynı zamanda otelinizde konaklayan misafirlerinizin çeşitli sitelerde sizin hakkınızda olumlu yorumlar bırakması bilinirlik değerinizin artmasını sağlar. Rekabetçi fiyatlar sunduğunuzdan emin olmalısınız. Gezginlerin dikkatini çekmek için görsellerinizi yüksek kalitede sunmanız tavsiye edilir.

Trivago’da rezervasyon işlemlerinin nasıl gerçekleştiğine değinecek olursak, ilk etapta kullanıcı arama sonuçlarında listelenen otelinizi fark eder. İncelemeleri sonucunda oteliniz ilgi uyandırdığı takdirde ise, rezervasyon işlemi için OTA veya direkt olarak web sitenize yönlendirilir.

Google Hotel Ads

Otel arayışındaki gezginlere otel web siteleri ve online satış kanallarındaki fiyat bilgisini karşılaştırarak sunan Google Hotel Ads, kendilerine en uygun oteli seçmelerini sağlar. Oteller için de aynı zamanda bir reklam platformu olarak kabul edilir. Her gün milyonlarca otel araması Google platformu üzerinden gerçekleşir. Kullanıcılar arama sonucunun ilk sayfasında ekranın sağ kısmında oteller listesi ile karşılaşırlar.

Google Hotel Ads, otelinizin tüm akıllı cihazlarda, Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar’da gösterilmesini sağlar. Belirli bir şehirde otel araması yapan kullanıcılar, otelinizin lokasyonunu, yorumlarını, görsellerini, fiyat ve müsaitlik bilgilerini görüntüleyebilirler. Otelinizin üst sıralarda konumlanması, kullanıcılara daha fazla görünür olmanızı sağlarken, aynı zamanda web sitenizin ziyaretçi sayısını ve doğrudan aldığınız rezervasyon sayılarını da artırır. Ödemelerinizi iki farklı şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. İlki, otel reklamları sayesinde rezervasyon işlemi tamamlandığında yapılan ödemedir. İkincisi ise otel reklamları sayesinde yapılan rezervasyon konaklama olarak sonuçlandığında yapılan ödemedir.

Barboon ile otel web sitenizi meta arama motorlarına bağlayın ve daha fazla müşteri çekerek doğrudan satışlarınızı artırın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here