Online Rezervasyon Motoru Neden Bir Artı Değil, Gerekliliktir?

0
834

Otel işletmecilerinin ve potansiyel otelcilerin vazgeçilmez bulduğu, doğrudan rezervasyon araçlarından biraz bahsedelim. İnternet rezervasyon motoru olarak da bilinen, online rezervasyon motorunu daha önce duydunuz mu? Ölçeği farketmeksizin, otel işletenlerin belki de en çok ihtiyaç duyduğu araç diyebiliriz. Peki bu motor ne işe yarar?

Online Rezervasyon Motoru Nedir?

Otelinizin resmi web sitesine ekleyebileceğiniz rezervasyon programına online rezervasyon motoru denir. Potansiyel misafirlerinizin, internet sayfanıza girdiklerinde, rezervasyon işlemlerini doğrudan web siteniz üzerinden gerçekleştirmelerini sağlar. Bu sistem sayesinde, hiçbir OTA ile çalışmanız gerekmeden, rezervasyonlarınızı doğrudan internet siteniz üzerinden alabilirsiniz ve yüksek komisyon ödemenize gerek kalmaz.

Online rezervasyon motoru edinirken dikkat etmeniz gereken özellikler

Rezervasyonları doğrudan web sitesi üzerinden almanın, işletmenizin kâr oranını artırdığından bahsetmiştik. Online rezervasyon motoru kullanmaya karar vermek kadar, kullandığınız motorun özellikleri de önemli. Daha iyi açıklayabilmek için Barboon Rezervasyon Motoru özelliklerine göz atalım;

PMS Entegrasyonu

Otelinizde süreçleri uçtan uca yönetebileceğiniz, iyi bir PMS kullanıyorsanız, Barboon Rezervasyon Motoru sizin için çok avantajlı bir sistem olacaktır. Opera ve Fidelio Suite8 entegrasyonu ile çalışan Barboon, tüm rezervasyonlarınızı anlık olarak PMS sisteminizde görüntüleyebilmenizi sağlar. Örneğin, PMS’te gözüken boş odalarınız ve otel alanlarınız, rezervasyon motorunuz ile senkronize çalışır. Bu sayede, yanlış rezervasyon ihtimali ve olası herhangi bir hata riski sıfıra indirgenir. Web sitenizden gelen bütün rezervasyonları anında PMS sisteminde görüntüleyebilir ve kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Güvenli Ödeme

Misafirlerinizin en çok dikkatini çeken, en hassas oldukları nokta ödeme seçenekleri ve bu seçeneklerin ne kadar güvenli olduğudur. Rezervasyon motorunuz ile entegre çalışan bir Sanal POS, tam da bu noktada ihtiyacınız olan özellik olacaktır. Misafirlerinize sunduğunuz Sanal POS üzerinden tek çekim veya taksitli ödeme seçenekleri sunarak 3D Secure ile güvenli ödeme alabilirsiniz. Bu sayede, işletmenizin güvenirliğini de göz önüne çıkarabilir, web sitenizin popülerliğini artırabilirsiniz.

Rezervasyon Yönetimi

Barboon rezervasyon motorunun PMS ile entegre çalıştığından bahsetmiştik. Bu entegrasyonun tek özelliği hata riskini ortadan kaldırması değil aynı zamanda rezervasyon kaybını da önlemesidir. Örneğin, otelinizde müsaitlik durumu bulunmaması halinde, müşterilerinizi zincir işletmenizin farklı otellerindeki müsaitlik durumunu görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede, müşterilerinize diğer otellerinizi de tanıtmış ve onlara seçenek sunmuş olursunuz. Rezervasyon kaybı yaşamadan, sadık misafirler edinebilirsiniz.

Kampanya Modülleri

Rezervasyon oranını artırmak için en etkili yollardan biri kampanya ve indirimler sunmaktır. Rezervasyon motoru ile bu hedefe ulaşmak sizin için çok daha kolay olacaktır. OTA’lar tarafından sunulan ücretler haricinde, kendi web siteniz üzerinden özel kampanyalar oluşturarak rezervasyon oranınızı hızla artırabilirsiniz. Bu sayede, hem web sitenize daha çok ziyaretçi çekmiş olur hem de yüksek komisyon oranları ödemeden, kendi belirlediğiniz kampanyalar üzerinden rezervasyon imkanı sunmuş olursunuz.

Barboon online rezervasyon motorunun sunduğu diğer avantajlar;

Ülke Bazlı Fiyatlandırma
Özel Fiyatlandırma
Ek Hizmet Satışı
Düşük Komisyon

ve çok daha fazlasını öğrenmek için Barboon web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here