Konuklar Otellerden Neler Bekler? Bu Beklentiler Nasıl Karşılanır?

0
784

Misafir memnuniyeti kazanmanın anahtarı, konuk beklentilerinin yaşadıkları deneyim ile ilişkisini anlamaktır. Konuklarınız hangi otel alanlarıyla ve hizmetlerle ilgileniyorlar? Konaklama deneyimlerinde nelere değer veriyorlar? Tatil amaçlı gelen konuklarınız sosyal aktiviteler beklerken, iş seyahatinde olanlar için verimlilik ve işlemlerin hızlılığı önemlidir. Konuklarınızın beklentilerini karşılayan bir otel olmak, size olumlu yorumlar ve tekrar ziyaret olarak geri dönecektir. Beklentileri anladığınız takdirde pazarlama faaliyetlerinize de bu mesajları yansıtabilirsiniz.

Yüksek misafir memnuniyetine sahip olmak, yeni müşteri kazanmak için harcayacağınız maliyetlerin de önüne geçer. Unutulmamalıdır ki, memnun konuklar daha fazla harcar, çevrelerine duyurur ve devamlı müşteriniz haline gelirler.

Misafirlerinizin en temel beklentileri arasında sıcak bir karşılama, hızlı Check-in işlemleri, güler yüzlü personeller ve temiz bir oda bulunur. En genel beklentiler ile başlayarak genelden özele doğru bir belge hazırlayabilir ve personelinizi de bu sürece davet edebilirsiniz.

Misafir beklentilerini öğrenin

Konuklarınızın sizden neler beklediğini konaklama deneyimi sonrasında bıraktıkları yorumlardan öğrenebilirsiniz. Verdiğiniz hizmet hakkında neler demişler? Sosyal aktivitelerden, personellerinizden ve yemeklerden memnun kalmışlar mı? Hakkınızda yapılan negatif yorumlar iyileştirmeniz gereken hizmetleriniz hakkında size ipucu sunarken yapılan pozitif yorumlar ise, potansiyel müşterileriniz için bir yol haritası olacaktır. Kullanıcılar, daha önce aynı hizmeti almış diğer kullanıcıların yorumlarına kulak verirler. Bu sebeple, misafir beklentilerini karşılayabilmek ve hizmet kalitenizde iyileştirmeler yapabilmek için kulak vermeniz gereken ilk alan konuk değerlendirmeleriniz olmalıdır.

Konuklarınıza beklediklerini sunun

Otelinizde konaklayan tüm misafirlere ait profil verilerini saklayabilir ve bu verileri daha iyi bir hizmet sunmak için kullanabilirsiniz. Otel web sitesi, haber bülteni, Wi-Fi ve otel yönetim sistemi gibi tüm kaynaklardan gelen veriler tek bir merkezi platformda birleşir. Yapay zeka kullanımı sayesinde misafirlerin detaylı profillerini oluşturabilir ve onlara özel fiyat teklifleri ve kampanyalar sunabilirsiniz. Konukların ilgilerine göre önereceğiniz hizmetler memnuniyetlerini artıracaktır.

Sosyal aktiviteler

Konuklarınız meşgul edilmeyi beklerler. Onlara keyifli bir tatil deneyimi yaşatmak ve memnuniyetlerini artırabilmek için sunabileceğiniz hizmetler arasında sosyal aktiviteler yer alır. Plaj sineması, mini disko, su sporları, dart, trekking, ATV ve paintball gibi sosyal aktiviteler konuklar tarafından oldukça sevilmektedir.

Teknolojik çözümlerden yararlanın

Misafirlerinizin odalarında bulunan ve sisteme bağlı tüm cihazları oda dışındayken kontrol edebilmeleri ve mobil kapı kilitleri sayesinde plastik kart kullanımına gerek kalmaması odaya giriş çıkışı kolaylaştırır. Aynı zamanda akıllı kartlara para yükleyerek otel içerisinde alışveriş yapabilmelerini sağlayan teknolojiler müşterilerin işlemlerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar. Bir otelden konaklama deneyimlerini kolaylaştırmalarını beklemek en temel misafir beklentileri arasındadır.

Temassız giriş seçeneği

Temassız giriş ön bürodaki check-in işlemleri yerine, temassız giriş seçeneği sunmak misafirlerinizin daha kolay bir konaklama deneyimi yaşamasına yardımcı olur. QR kodlar ile kolaylıkla ve temassız olarak check-in işlemlerini tamamlanır.

Kullanıcı dostu otel web sitesi

Otelinizi dijitalde etkili bir şekilde konumlandırmak dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Otel araştırması yapan kullanıcılara kullanıcı dostu bir arayüz sunmak siteniz içerisinde daha rahat gezinmelerini sağlayacaktır. Karışıklık, misafirlerinizin sizden uzaklaşmasına sebep olabilir. Potansiyel misafirleriniz otel web sitesini ziyaret ettiklerinde aradıkları bilgileri ve direkt olarak rezervasyon yapabilecekleri alanı kolaylıkla bulabilmelidir. Otelinizin görsellerini ve verdiğiniz hizmetleri kullanıcıların en pratik ulaşabilecekleri şekilde web sitenizde konumlandırmalısınız. Çünkü kullanıcılar mobil uyumlu, kullanıcı dostu ve aradıklarını kolaylıkla bulabildikleri web sitelerinden memnun kalırlar.

Misafir beklentilerini karşılamak ve onlara kusursuz bir hizmet sunmak için Barboon ile hemen tanışın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here