Oteller İçin 4 Teknoloji Trendi

0
483

Tıpkı tarihlerin değiştiği gibi kişilerin de konaklama davranışları ve konaklama işletmelerinden bekledikleri değişmektedir. Bu değişim öncülüğünde konaklama işletmeleri de müşteri deneyimini ve işletme yönetimini iyileştirebilmek adına yeni teknolojik çözümlere kendilerini adapte etmeye başlamıştır. Bu teknolojik çözümler günümüzde otel arayışındaki bir müşteri için tercih sebebi olabilmenin anahtarı olarak görülebilir.

Sizler için bu teknolojik çözümleri bu yazımızda derledik.

Otelinizin tanıtımını yapın

Google üzerinde otel araştırması yapan x kişisini düşünelim. Bu kişi arama sonucunun ilk sayfasında oda fiyatlarınızı ve müsaitlik durumunuzu görebilir. Bu bilgilerin yanında diğer kullanıcıların oteliniz hakkında yaptıkları yorumları okuyabilir, otelinizin lokasyonunu inceleyebilir ve ek hizmetleriniz hakkında bilgi sahibi olabilirler. Google Hotel Ads ile arama sonucunda üst sıralarda konumlanmanız otelinizin marka görünürlüğünü, doğrudan rezervasyon sayısını ve web site trafiğini artırmanızı sağlar.

Rezervasyon motoru ile doğrudan satışlarınızı artırın

Potansiyel misafirlerinizin doğrudan web siteniz üzerinden rezervasyon yapabilmelerini sağlayan programa online rezervasyon motoru denir. Otel arayışındaki kullanıcıların büyük bir kısmı otel aramalarını mobil cihazlarıyla gerçekleştirirler. Durum böyle iken web sitenizin mobil uyumlu olması gerektiği unutulmamalıdır. Online rezervasyon motorunuzu PMS, Kanal Yöneticisi ve diğer otel teknoloji çözümleri ile entegre ederek, rezervasyon sürecinin ve genel iş akışının otomatikleşmesini aynı zamanda kolaylıkla gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Odalarınızı farklı fiyat teklifleri ve görseller ile otelinizin potansiyel müşterilerine sunabilirsiniz. Otel rezervasyon motoru ile hem otelinizi yeni misafirlerinizle buluşturabilir hem de OTA’lara ödeyeceğiniz yüksek komisyon oranlarının önüne geçebilirsiniz.

Mobil uyumlu olun

Yeni medya çağında bir otel işletmesi olmak, dijitalde güçlü bir imaj ile var olmayı gerektirir. Otelinizin web sitesi özgün ve iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamalıdır. Kusursuz bir kullanıcı deneyimi ise otel web sitenizin esnek ve mobil uyumlu olması ile doğrudan ilgilidir. Web sitenizin en büyük trafik kaynaklarından birinin mobil cihazlar olduğu düşünüldüğünde mobiliteye önem vermeniz, otel arayışındaki gezginlerin ihtiyaçlarını da önemsediğinizi gösterir.

Tüm kanalların kontrolünü sağlayın

Otelinizi farklı kanallarda konumlandırarak daha fazla gezgine ulaşabilirsiniz. Bu noktada her kanaldaki odaların kontrolünü sağlamak iş yükünüzü arttırabilir. Aynı zamanda karışıklıklara oldukça müsait olduğu da bir gerçek. Kanal Yöneticisi kullanarak tek bir platform üzerinden tüm kanallardaki satışlarınızı kontrol edebilir, odalarınızın müsaitlik durumunu ve fiyat güncellemelerini eşzamanlı olarak değiştirebilirsiniz. Satışını gerçekleştirdiğiniz odaların müsaitliği anlık olarak diğer kanallarda da sonlanacağı için otel işletmelerinin sıklıkla başlarına gelen overbooking probleminin de önüne geçilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here