Her Kuşağa Hitap Eden Otel İşletmesi Olmak

0
987

Bir konaklama işletmesi olarak, kuşaklara ait belirgin özellikleri bilmek, tercihlerini ve beklentilerini öğrenerek var olan hizmetinizi bu yönde iyileştirmek işletmeniz için önemlidir. Otelinizde konaklama potansiyeli olan kişileri tanıyarak onları kolaylıkla kategorilere ayırabilir ve gerçekleştireceğiniz tüm pazarlama faaliyetlerini de bu kişilerin ihtiyaçlarına uygun olarak planlayabilirsiniz. Misafirlerinizle olan ilişkilerinizi iyileştirebilmek, yeni müşterilerinize de iyi bir konaklama deneyimi yaşatabilmek için öncelikle kendinizi konuklarınızın yerine koymalısınız.

Kuşakların birbirinden farklı davranış özellikleri hizmet tercihlerini etkilemektedir. Kişilerin seyahat etmesindeki nedenlerde ise farklılıklar gözlemlenir. Bu noktada, otel işletmeleri kuşakların seyahat davranışlarının nasıl olduğuna önem vermelidir. Kuşaklar arasındaki konaklama farklılıklarını ve otel seçimi sürecinde en çok göz önünde bulundurulan kriterleri sizin için derledik.

Z KUŞAĞI

Z kuşağı kendisinden önce gelen kuşaklardan daha bağımsız bir nesildir. Dijital dünyanın içine doğan ve dijital yerliler olarak bilinen bu neslin internet kullanımı, seyahat davranışları ve öncelikleri oldukça farklıdır. Bu genç nesil markalarda özgünlük arar ve onlara olan bağlılıkları pek kuvvetli değildir.

Telefonları ise onlar için adeta birer uzuv görevi taşır. Bu kuşağın, vaktinin çoğunu akıllı telefonunda geçirdiği düşünüldüğünde Instagram, TikTok, Snapchat gibi platformlar üzerinden onlara hitap edebilirsiniz. Seyahat planlamalarını ve tüm araştırmalarını mobil cihazlarından yapan bu nesil için otel web sitesinin özgün içeriklere sahip olması oldukça önemli. İşletmeniz sosyal medyada aradıklarında ilgi çekici gönderiler görmeleri, kendilerine hitap eden paylaşımları yakalamaları otelinizi tercih etmeleri için yeterli bir sebep olabilir. Geri bildirim almayı ve geri bildirimde bulunmayı seven Z kuşağı, oteliniz hakkında yapılan yorumları da muhakkak okurlar.

Y KUŞAĞI

Y kuşağını iki farklı şekilde ele alabiliriz. Çoğunlukla, işlerine odaklanan, yalnız ya da arkadaş grupları ile konaklayan misafirlerdir. Çalışma temposu içerisinde kendilerini mini seyahatler ile şarj ederler. Özelleştirilmiş paketler ve ek etkinlikler gibi seçim yapılabilecek farklı olanaklar sunmak onların ilgilerini çekecektir. Diğerleri ise, ailecek ya da bebekleri ile konaklayan kişilerdir. Bir otelden beklentileri kişiselleştirilmiş deneyimler yaşayabilecekleri, aile dostu bir işletmedir. Onlar için oluşturacağınız özel kampanya modülleri ile sizi tercih etmelerini sağlayabilirsiniz. Y kuşağı yerel deneyimler elde etmeye müsait bir gruptur.

Tıpkı Z kuşağı gibi Y kuşağı da ihtiyaçlarını çevrimiçi olarak karşılarlar. Rezervasyon işlemlerini tamamladıklarında konfirmasyon mektubu göndermek, check-in uyarısı yapmak ya da odalarının hazır olduğuna dair bilgi sağlamak kendilerini sağlama aldıkları hissini yaratıp onları rahatlatır.

X KUŞAĞI

X kuşağı, yaş grubu daha büyük çocukları ile seyahat ederler. Resmi tatiller veya hafta sonları seyahat planlarını gerçekleştirmek için daha uygun günlerdir. Aile dostu bir otel işletmesi olduğunuzu onlarla paylaşmalısınız. Animatörler ile çocukların eğlenebilecekleri etkinlikler düzenleyebilir, oyun geceleri ile X kuşağının sizi tercih etmelerini sağlayabilirsiniz. Tatil paketleri almaya hevesli, yeni yerleri keşfetmeyi seven kişilerdir. Doğayla iç içe ekolojik tatillerden hoşlanırlar ve aileleriyle birlikte vakit geçirmekten keyif alırlar.

Dijital göçmen olarak kabul edilen X kuşağı üyelerinin internet alışkanlıkları Z ve Y kuşağı kadar iyi değildir. Fakat internette yaptıkları otel aramalarını kolaylaştırmak da sizin elinizde. Google Hotel Ads ile otelinizin tanıtımını yaparak işletmenizi otel aramalarında üst sıralarda konumlandırabilirsiniz. Verdiğiniz hizmetlerde aile ve çocuklar için olan etkinliklerinizi vurgulayarak ilgilerini çekebilirsiniz.

BABY BOOMERS

Emekli ya da emekli olmaya yakın bir kesimdir. Diğer kuşaklara göre daha fazla boş zamana sahiptirler. Gelirleri ve boş zamanları sebebi ile otelinize sadık birer müşteri olasılıkları yüksektir. Evden uzakta kaliteli bir vakit geçirmek isteyen baby boomers kuşağı, seyahatlerinde samimiyet ararlar. Belirli programlara uymak yerine daha esnek seyahatleri tercih ederler. Sağlık ve dinlenme odaklı bir tatili, rehberli turlar ve otantik restoranlar ile buluşturmak onlar için keyifli olabilir. Seyahatlerinde yerel deneyimlere önem verirler, şehir gezilerini severler.

Her kuşağın ihtiyaçlarını işletmen, işletmenin ihtiyaçlarını Barboon karşılasın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here