Oteller İçin Kanal Yöneticisi Seçimi Rehberi

0
3617

Online satış kanallarında yer almak otelinizi daha fazla kişiye duyurabilmeniz için harika bir fırsat. Günlük ziyaretçi sayısı oldukça fazla olan ve otel arayışındaki kullanıcıların bir numaralı durağı OTA’larla çalışmak ise, otel işletmeleri için bir gereklilik. Fakat, online otel satış kanallarına bağımlı olmak mı? Asla. Yüksek komisyon oranları altında ezilmeden hem online seyahat kanallarında yer alarak hem de iyi bir doğrudan rezervasyon kurgusu yöneterek otel gelirlerinizi artırabilirsiniz.

Kanal Yöneticisi Kullanmanın Otellere Sunduğu Avantajlar

Daha fazla görünürlük

Odalarınızı en popüler kanallarda konumlandırarak potansiyel misafirlerinize daha kolay ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Seyahat planlaması yapan gezginlerin uğrak yeri olan OTA’larda odalarınızı konumlandırmak ilk adımınız olmalı. Çünkü bu kanallar, dünyanın dört bir yanındaki gezginlere ulaşmak ve işletmenizi görmelerini sağlamak için en iyi yol. Keşfedilmek, daha fazla görünür olmak ve rezervasyon sayınızı artırmak için popüler kanallarda yer almalı ve en verimli şekilde yönetmelisiniz.

Zaman ve iş gücünden tasarruf

Daha fazla görünürlük ve rezervasyon için popüler kanallarda var olduğunuzu kabul edelim. Peki, bu kanalların kontrolünü nasıl sağlıyorsunuz? Tek tek yer aldığınız tüm kanalları kontrol etmek oldukça yorucu bir iş. Tüm kanalları tek bir arayüzde görüntüleyebileceğiniz bir kanal yöneticisi sahibi olmak ise, online oda satışı sürecinizi hem pratikleştirir hem de zamanınızı daha efektif kullanmanıza olanak sağlar.

Fiyatlandırma seçenekleri

Odalarınızı birçok online satış kanalında konumlandırabilirsiniz. Fakat, hepsine aynı fiyat tanımlamasını yapmak zorunda değilsiniz. Kanal yöneticiniz sayesinde, odalarınızı farklı platformlarda farklı fiyatlardan satışa sunabilmeniz mümkün.

Kanal Yöneticisi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Entegrasyon çeşitliliğini önemseyin

Şimdi ise, kanal yöneticisinin sunmuş olduğu avantajlarla doğrudan ilgili bir maddeden bahsedeceğiz. Birden fazla OTA’da yer alan otel işletmelerinin her kanala ayrı ayrı zaman ayırmasının ve tüm işlemleri manuel olarak gerçekleştirmesinin zor olduğuna değinmiştik.

Kanal yönetiminin otomatikleşmesinin temelinde, PMS ile çift yönlü entegrasyona sahip bir kanal yöneticisi kullanmak bulunur. Çift yönlü entegrasyonu biraz açmak gerekirse, OTA’lardan gelen rezervasyonların eş zamanlı olarak PMS’e, PMS’te yapılan oda satışı ve fiyat güncellemelerinin ise yine eş zamanlı olarak OTA’lara yansımasıdır. Satışı gerçekleştirilen odalar tüm kanallardan anlık olarak kalktığı için overbooking problemi de önlenir. Otelinizdeki müsaitliği her gün güncellemenize gerek kalmaz. Çünkü, kanal yöneticiniz bu süreci sizin için kolaylıkla yönetir.

Bütçenize ve dağıtım stratejinize en uygun olanı seçin

Kanal yöneticinizin size geniş bir online satış kanalı portfolyosu sunabilmesi oldukça önemli bir özellik. Bu geniş kanal havuzu içerisinden dağıtım stratejinize en uygun olanları seçmek ise tamamen size kalmış. Peki, hedef kitle önceliğinizde kimler var? Elbette ki, önceliğiniz odalarınızın doluluğunu artırmak olsa da, otelinizde sunduğunuz hizmetlere göre hedef kitle önceliğinizi belirleyebilirsiniz. Çocuklu aileler mi? Dünyanın dört bir yanındaki gezginler mi? Sürdürülebilir bir konaklama işletmesisiniz ve çevre dostu otel arayışındaki kişileri mi otelinizde görmeyi umuyorsunuz? Hedef kitleniz ve hizmetlerinize göre şekillendirebileceğiniz bu soruların yanıtlarına uygun kişilerin çoğunlukla hangi OTA’ları tercih ettiği konusunda araştırmalar yapabilirsiniz.

Profesyonel ve kesintisiz destek alabileceğinizden emin olun

Gelirinizin kaynağı olan oda satışlarında olası bir sorun gerçekleştiğinde, sorunu minimum sürede ortadan kaldırabilecek bir hizmet almak en doğal hakkınız. Seçtiğiniz kanal yönetimi hizmeti için kendi dilinizde destek alabilmeniz, sorun esnasında bir bot yerine bir insan ile iletişim kurabilmeniz oldukça önemlidir. Olası bir problemin ne zaman gerçekleşeceği de belli olmayacağına göre 7/24 destek hizmeti sunan bir firma ile anlaşmalısınız. 7/24 destek hizmeti bedelinin ekstra maliyet getirip getirmeyeceğini de en başında öğrenmelisiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here