Oteller İçin Yaza Hazırlık Tüyoları

0
501

Soğuk havalar boyunca hayal edilen yaz tatilini, gerçeğe dönüştürecek günler yaklaşırken konaklama ile ilgili araştırmalar da başlar. İyi bir tatil planlayan herkesin kişisel kriterlerine uygun otel arayışında, çoklu ihtiyaçlara cevap veren işletmeler her zaman öne çıkar. Farklı beğenilere sahip birçok tatilci otel seçerken bazı ortak arayışlarda birleşir. Otelin konumunun kişinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun olması, tesislerin sunduğu olanaklar, konaklama seçeneklerinin kriterleri karşılaması bu ortak arayışlardan bazılarıdır. 

Bununla birlikte oteller hakkındaki inceleme ve yorumlar son kararın verilmesinde oldukça belirleyicidir. İşletmenin rakipleri arasında öne çıkması kendini ne kadar iyi duyurduğuyla da ilgili olur. Özellikle satış platformlarındaki görünürlük potansiyel müşteri için önemli bir güven kaynağı olarak öne çıkar. Peki, otellerin yaza hazırlanması için başka ne gibi tüyolar var bilmek ister misiniz?

Online satış kanallarındaki varlığınızı güçlendirin

Potansiyel konukların otelleri en kolay bulabildiği yerler online rezervasyon ve satış platformlarıdır. Bu ekosisteme dahil olarak kendi varlığınızı doğrulayabilir ve düşündüğünüzden daha çok potansiyel müşteriye kolayca erişebilirsiniz. Birden fazla platformda yer alarak, görünme avantajınızı yükseltebilir ve otelinize yapılacak rezervasyon sayısını artırabilirsiniz. Çoklu kanalları bir arada yönetebileceğiniz bu sistemlerin avantajlarından bazıları şöyledir:

  • Farklı online satış kanallarından gelen rezervasyonların tamamını otelin PMS sisteminden rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz.
  • Otel kanal yöneticisi sayesinde görüntülediğiniz rezervasyonları alırken hata yapmanıza imkân olmaz. Otel yönetim sisteminiz üzerinden müsaitlik durumunuzu kontrol ederek overbooking kaygısı olmadan rezervasyonları rahatlıkla alabilirsiniz.
  • OTA’ya göre farklı fiyatlandırma tanımlayabilirsiniz ve acentelerden yapılan satışları kolayca yöneterek fayda-performans analizi yapabilirsiniz.
  • Tüm kanalları tek ekrandan yönetirken çeşitli uygulamalar yapmanız da mümkün olur. Fiyat güncellemelerinde çeşitli formüller oluşturabilir, ücret yenilemelerini anlık olarak tüm OTA’lara yansıtabilirsiniz.
  • Fiyat güncellemesi gibi oda müsaitlik durumları da tek arayüzden gerçekleşir. Böylelikle var olduğunuz tüm satış kanallarında aynı anda bilgi güncellemesi yapabilirsiniz.
  • Kanal yöneticisi modüllerinin önemli avantajlarından biri de oda müsaitliği ile ilgili güncellemelerin tüm kanallara aynı anda yansımasıdır. Bu overbooking probleminin de önüne geçmenizi sağlar.

Çok trafik alan popüler kanallarda güncel görseller, fiyat ve doluluk bilgileriyle profesyonel yönünüzü öne çıkarmanız için kanal yöneticisi yeterli. Böylelikle potansiyel müşterilerinizin güvenini, sizi bilen konuklarınızın ise sadakatini kolaylıkla kazanabilirsiniz. Bu işlemleri pratik şekilde yapabileceğiniz profesyonel bir kanal yöneticisi ile satışlarınızı ve gün sonunda kârınızı artırabilirsiniz. Üstelik her bir kanala ayrı ayrı sözleşme ve komisyon ödemesi yapmadan.

Web sitenizi ilgi çekici hale getirmeyi ihmal etmeyin

Online satış kanallarında otelinizi gören potansiyel müşteriler kurumsal kimliğinizi araştırmaya başlayabilir. Bu, işletmenizi ve sunduğunuz olanakları daha yakından tanımak istediklerinin bir göstergesidir. Dolayısıyla işletmenize ait bir web sitesi ve sosyal medya kanallarının olması önemlidir. Sizin kurumsal sitenizi ve hesaplarınızı inceleyen kullanıcılar online satış kanalı yerine otelinizin web sitesi üzerinden rezervasyon yapmayı tercih edebilir. Bu yolla alınan rezervasyonlarda daha fazla kâr elde edebilirsiniz. Bu nedenle web sitenizin güncel, mobil uyumlu ve kullanıcı dostu altyapıya sahip olması önemlidir. Hazırlayacağınız internet sitesi açılışından itibaren etkileyici olmalı ve kullanıcıyı içeride tutabilmelidir. 

Dijital dünyada varlığınızı güçlendirmek için sizi doğru şekilde tanıtan bir web sitesi her zaman avantaj kazandırır. Bu sitede sunduğunuz imkânları, otelinizin hizmetlerini görsellerle destekleyerek anlatabilirsiniz. Potansiyel misafirlere otel hakkında daha detaylı bilgi vererek onların kriterlerine göre karar vermesini sağlayabilirsiniz. SEO uyumlu altyapısı sayesinde web sitesinin ve dolayısıyla otelinizin arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmasını sağlayabilirsiniz. Veri analizi sayesinde elde edeceğiniz raporlar ile müşteri potansiyelinizi görüntüleyebilir, dönemsel ve periyodik verilerle özel teklifler, indirimler ve çeşitli promosyonlar oluşturabilirsiniz. Böylelikle doğru hedef kitleye seslenerek satışlarınızı artırabilir, müşteri memnuniyet ve sadakatini güçlendirebilirsiniz. 

Tasarım ve uygulama açısından doğru sektörel yanıtları veren bir site oluşturmak için sıfırdan başlamanıza gerek yok. Sektörel dinamikleri çok iyi bilen uzman bir ekipten, doğru altyapıya sahip bir web sitesi tasarımı hizmeti almanız yeterli. Böylelikle hedef kitleye doğru şekilde seslenirken tasarım ve uygulamayla ilgili tüm işleri çok daha pratik ve az maliyetli şekilde yapabilirsiniz. Üstelik fazla masrafa girmeden, her bir işlem için farklı bir ücret ödemeden.

Çevre dostu bir işletme haline gelin

Çevreye duyarlı ve farkındalığı yüksek, sürdürülebilir uygulamalarla yönetilen işletmeler her zaman öncelikli tercih sebebidir. Bireysel olarak herkesin üzerinde yaşadığı dünyayla ilgili kaygıları bulunur ve tatil yaptıkları günlerde rutin düzenlerindeki farkındalığı sürdürmek ister. Çevreyle ilgili duyarlılıkları olan herkes karbon ayak izini en aza indirmeye, enerji tüketimini azaltmaya, suyu korumaya ve atıkları azaltarak geri dönüşümü teşvik etmeye çalışır. Bireysel olarak dikkat edilen bu yaşam şeklini, konuk olarak gideceği otelde de sürdürebiliyor olmak kişiye güven ve huzur verir. Dolayısıyla tatilini iç rahatlığıyla geçirerek bir sonraki dönemde de otelinize gelmek isteyecektir.

Çevre dostu oteller, inşaatlarından itibaren günlük temizlik ürünlerine kadar hiç bir malzemede toksik bileşen kullanmamayı taahhüt eder. Bu işletmeler konuklarının sağlık ve refahını ön planda tutar, organik veya yerel kaynaklı gıda seçenekleriyle onları doğal, sağlıklı ve esenlikli bir yaşam tarzına teşvik eder. Bununla birlikte bu otellerde enerji tasarrufu ve verimlilik ön plandadır. Bu kısıtlamalar çevresel etkiyi azaltmakla birlikte konuklara yansıtılan maliyette de tasarruf demektir. Bozulmamış doğal ortamlarda bulunan otelin içinde olduğu habitata saygısı da tercih edilmesinde önemli rol oynar. Yeniden ağaçlandırma, yerel girişimi koruma gibi özel etkinliklerde öne çıkan işletmeler konukların dikkatini çeker. İşletmenizin olumlu marka imajı ve itibarını korumak için çevre dostu uygulamalarını benimseyerek gerekli sertifikasyonlara sahip olabilirsiniz. Çevre dostu ve sürdürülebilir oteller yaratmak için derlediğimiz ipuçları üzerinden neler yapabileceğinize bir göz atın.

Benzersiz teklifler iletin

Oteller orada durur ve konukları bekler. Konuklar ise oraya bir kez daha gidebileceklerini düşünürken farklı planlarla akışı başka yöne çevirebilecek potansiyele her zaman sahiptir. Akışın tekrar işletmenize doğru olmasını sağlamak için konuklarınızla irtibatı koparmamanız önem taşır. Hatırlanmak herkes için önemliyken sizi bilen, daha önceki zamanlarda işletmenizde güzel anılar yaşamış kişiler için çok daha büyük sürprizdir. Misafirleriniz aynı zamanda sürekli genişleyen bir ailenin fertleri olur. Dolayısıyla bu kişilere ve potansiyel yeni misafirlere e-mail ve benzeri yöntemlerle onları özel hissettirecek küçük teklifler sunabilirsiniz. Böylelikle sizin otelinizde vakit geçirmiş konukların sadakatini artırabilir ve bir sonraki dönemde ona ailesiyle bir araya gelmiş gibi hissettirebilirsiniz.

Alternatif konaklama seçenekleri sunun

Otelinizde müsaitlik durumu olmadığı zamanlarda sizde kalmak isteyen konuklarınıza çeşitli alternatifler sunabilirsiniz. Bu öneriler, müşterinizde onun için çözüm yolları aradığınıza dair bir güven oluşturur. Belirtilen tarihe çok yakın bir zamana alternatif sunabilir, minimum gece kısıtlaması bulunan özel fiyatlarınızı da bu önerilere dâhil ederek misafirlerinizin kalış sürelerini uzatabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaparken otelinizin müsaitlik durumu hakkında net bilgi sahibi olmanız önem taşır. Bunu kanal yöneticisi gibi dijital süreç yönetimi modülleriyle rahatlıkla görebilirsiniz.

Alternatif tarih seçeneklerinin yanı sıra farklı otel önerileri de müşterinizin size olan güven ve sadakatini artıracaktır. Çoklu rezervasyon motoru gibi sistemler size ait olan tüm otelleri listeler, müşterinizin kriterlerine uygun odaları filtreleyerek görmesini sağlar. Ayrıca bu sistemler sayesinde işletmenizde müsaitlik durumu yoksa aynı bölgedeki kardeş otelleri önerebilir, yaz tatili hayallerindeki bu değişiklik yüzünden kendisini yalnız hissetmemesini de sağlayabilirsiniz. Ona sadece konakladığı zaman ilgi ve hizmet veren bir işletme sahibi olarak değil, hayal ettiği tatili geçirmesi için yardımcı olan bir danışman gibi de ilgi gösterdiğinizde markanıza olan sevgisinin ve sadakatinin arttığını rahatlıkla görebilirsiniz.

İşletmenizde yapacağınız ufak değişiklikler, yaza büyük bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Daha kolay otel, rezervasyon yönetimi gerçekleştirmek ve dijital ortamda görünürlüğünüzü artırmak için Barboon ile iletişime geçin.