Rezervasyonlarınızı Artırmanız İçin 6 Pazarlama Stratejisi

0
818

Oteller için pazarlama stratejileri oluşturma süreci, hedefinizi belirlemek ve hedef kitlenizi anlamakla başlar. Hedef kitlenizi belirlemeden ve davranışlarını gözlemleyerek onları anlamaya çalışmadan önce iki ayrı grup olarak ele almanız gerekir. Yerel misafirlerinizi ve uluslararası misafirlerinizi ayrı gruplar olarak düşünmek, daha iyi pazarlama stratejileri oluşturmanız için önemli bir faktördür.

Misafirlerinizi yurtiçi ve yurtdışı olarak ikiye ayırdıktan sonra, hedef kitlenizi tanımlamaya başlayabilirsiniz. Belirlediğiniz kitleye ulaşmak ve iletişiminizi verimli kılmak için ideal bir stratejiye ihtiyacınız olacak. Bu strateji, oluşturduğunuz rezervasyon sayısını optimize etmeye yardımcı olurken aynı zamanda, marka bilinirliği oluşturmalı ve itibarınızı yönetebilmeli.

Gün geçtikçe değişen talepleri karşılamak için stratejilerinizi dinamik tutmanız ve pazar araştırması ile rakiplerinizi iyi gözlemlemelisiniz. Peki, konaklama işletmeleri için en iyi pazarlama stratejileri nelerdir?

Resmi otel web siteniz için SEO’ya yatırım yapın

Yapılan araştırmalara göre, otel arayan seyahat sevenlerin %75’i otel aramaya bir arama motorunda başlıyor. Otel web siteniz doğru şekilde optimize edilmişse, bu %75’lik kitleye görünür olabilir ve ilgilerini çekebilirsiniz. Bu nedenle, web sitenizin SEO’sunu mükemmel hâle getirecek kaynaklara yatırım yapmanız işletmeniz için çok önemli.

Hedef kitlenizin ne aradığını anlamak için anahtar kelime araştırması yaparak başlayın. Oteliniz ve coğrafi bölgenizle alakalı anahtar kelimeleri ilgi çekici metinlere dönüştürün. Ayrıca, web sitenizin hem mobil uyumlu olduğuna hem de sorunsuz bir şekilde açıldığına da emin olun.

Verinin gücünü hafife almayın

Günümüz teknolojisi sayesinde artık verilere kolayca ulaşılabiliyor. En iyi otel pazarlama stratejilerinden biri ise, vereceğiniz kararları verilerle sağlamlaştırmaktır. Bu bağlamda, en güçlü araçlardan biri Google Analytics’tir. Kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşime girdiğini incelemenize, rezervasyonları artıran en iyi kanalları anlamanıza ve hedef kitlenizin demografisini daha iyi kavramanıza yardımcı olur.

Vazgeçilmez araçlardan bir diğeri ise, mevcut misafir veritabanınızın analizine dayalı olarak segmente etmenizi sağlayan bir otel yönetim sistemidir. Ayrıca, bu verileri topladıktan ve analiz ettikten sonra, hedeflerinize ulaşmak için otelinize en uygun e-pazarlama yöntemlerini seçebilirsiniz.

Benzersiz değer teklifinizi tanımlayın

Misafirleriniz neden sizi tercih etmeli? Bu sorunun birden çok cevabı olsa da en etkilisi, misafirlerinize benzersiz bir teklif sunmanız olacaktır. Sizi zarara sokmayan, ancak, rakiplerinizden farklı kılan bu teklifi pazarlama mesajlarınızda kullanabilirsiniz. Pazarlama kampanyalarınızın da eşit derecede benzersiz olması gerektiğini unutmayın.

e-Pazarlama yoluyla rezervasyon öncesi süreçte bulunan potansiyel misafirlerinize teklif sunmakla başlayabilirsiniz. Web siteniz üzerinden gerçekleşen rezervasyonlar için özel promosyon kodları kullanabilir ve misafirlerinize SMS yoluyla bildirebilirsiniz. Hem doğrudan rezervasyon oranınızı artırırken hem de misafirlerinizin ilk tercihi hâline gelebilirsiniz.

Doğrudan rezervasyona teşvik edin

Doğrudan rezervasyonlar konaklama sektörünün yapı taşıdır. Gelirinizi/kârınızı herhangi bir üçüncü tarafla paylaşmanız gerekmeden, kendinize kalmasını sağlar. Bu nedenle, doğrudan rezervasyonlara teşvik etmek ve misafirin sizi tekrar tercih etmesini sağlamak kâr açısından çok önemlidir. Web sitenizden doğrudan rezervasyon almak için indirim kampanyaları, oda yükseltmeleri, promosyonlar, hatta odalara küçük hoşgeldin hediyeleri sunabilirsiniz. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, doğrudan rezervasyona teşvik etmeniz ve misafirlerinize küçük ayrıcalıklar yaratmanız daha fazla misafir çekmenizin yolunu çizer.

Sosyal medyadan faydalanın

Otelinizi pazarlamak ve otel gelirlerinizi artırmak için kullanabileceğiniz en önemli araçlardan biri hiç şüphesiz sosyal medyadır. İçeriklerinizi planlayarak kayıt altında tutun ve düzenli olarak yayınladığınızdan emin olun. Otel sosyal medya pazarlama stratejileri, web sitenize trafik çekmek ve dolayısıyla da, doğrudan rezervasyon oranını artırmak için harika bir yoldur. Fakat, sosyal medya hesaplarınızı dinamik tutmak ve özgün içerikler paylaşmaya dikkat etmeniz de önem taşır.

Ayrıca sosyal medya, marka bilinirliği oluşturmanıza büyük katkıda bulunur. Sosyal medya hesaplarınızda indirim ve promosyonlar yayınlamak misafirlerinizin ilgisini çekebilirsiniz. Paylaşımlarınızın reklamını yaparak dünya çapında görünürlüğünüzü de artırabilirsiniz.

En yoğun rezervasyon sezonunda pazarlama bütçesini artırın

Konaklama işletmenizin türüne göre (mevsimsel, boyutsal vb.) en yoğun olduğunuz dönemleri belirleyin ve bu dönemlerdeki pazarlama bütçenizi yükseltin. Yılın en yoğun zamanlarını, işlerin istikrarlı ve yavaş olduğu zamanları anlamak için geçmiş verileri kontrol edebilirsiniz. En yoğun olduğunuz dönemi belirledikten sonra ise, reklam bütçenizi tekrar gözden geçirebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here